Ringstrasse 99, D-32427 Minden
Plantaardig en duurzaam: overgebleven rode bieten omtoveren in overheerlijke hamburgers. Zo doe je dat.
Rode bieten zijn de perfecte saladetopping: ze introduceren een vrolijke kleur én, misschien nog wel
belangrijker, zorgen voor unieke aardetonen. Maar je hebt er ook snel te veel van. Hoog tijd om je restjes slim
te hergebruiken.Rode-bietenburgers zijn een superlekker en gezond plantaardig alternatief voor de variant met
vlees.
Suggesties
Ingrediënten:
Bereiding:
Stap 1:
Verwarm je over voor op 180°C en bedek een bakplaat met Toppits® Bakpapier met antislip onderkant.
Stap 2:
Bereid de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
Stap 3:
Snij de rode bieten in grove blokjes, verspreid ze over het bakpapier en besprenkel ze met wat olijfolie. Laat ze vervolgens een minuut of 30 bakken. Haal de bieten dan uit de oven en laat ze afkoelen
Stap 4:
Verklein de blokjes rode biet voorzichtig in een mixer. Je wil namelijk geen puree, maar ze moeten nog wat structuur hebben.
Stap 5:
Meng nu de overige ingrediënten in een kom met je rode bieten. Voeg wat extra paneermeel toe als het geheel nog te vochtig is. Zodra het de consistentie heeft die je wil, breng je het op smaak.
Stap 6:
Nu is het tijd om het geheel in de vorm van burgers te krijgen. Bedek je burgers met Toppits® Vershoudfolie en leg ze een half uur in de koelkast.
Stap 7:
Vervolgens leg je ze uit over het bakpapier. Bak ze aan beide kanten, totdat ze een licht krokante buitenkant hebben. Dat doe je door ze na een minuut of vijftien voorzicht om te draaien met een spatel, en ze daarna nog eens een kwartier in de oven te bakken – dankzij de antiaanbaklaag blijft er zeker niets plakken.
En klaar zijn je heerlijke vegetarische burgers van kliekjes! Zet lekkere burgertoppings op tafel en een paar lekkere sausjes, of gewoon een dipje, en ze zijn echt onweerstaanbaar!
Gelijkaardige recepten