Homepage > Recepten > Helemaal zonder oven: pizza uit de koekenpan
print

Helemaal zonder oven: pizza uit de koekenpan

We zijn het met elkaar eens: pizza kan altijd! Heb je geen oven, of heb je geen zin in lang voorverwarmen en wachten? Dan kun je ook in een koekenpan een lekkere pizza maken.

Pizza heeft simpelweg net dat culinaire beetje extra dat niemand kan weerstaan! Pizza is gewoon heerlijk en
ook een prima gerecht om je restjes voor te gebruiken: veel voedsel uit je koelkast kun je uitstekend gebruiken
om je pizza mee te beleggen. Het bereiden van een originele Italiaanse pizza is een culinair hoogstandje,
vandaar dat we het ons vandaag makkelijk maken en eens iets geheel nieuws proberen: pizza uit de
koekenpan. Naast de basisingrediënten voor de panpizza heb je ook nog een grote koekenpan met deksel
nodig. Geen oven, geen poeha, maar wel die heerlijke smaak!
Hier leer je hoe je panpizza altijd lukt:

Bereiding
30 Min + 7 Min Baktijd
Moeilijkheidsgraad

Suggesties

Bereiding

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 porties:

  • 21 g gist (vers)
  • 250 ml water (lauwwarm)
  • 1 tl suiker
  • 500 g tarwemeel (type 405)
  • zout
  • 4 el olijfolie
  • 1 blik/pak gezeefde tomaten
  • 200 g champignons
  • oregano, knoflook, basilicum
  • pijnboompitten

Bereiding

Bereiding:

Stap 1:

Verkruimel de gist in een kom. Voeg het water toe en blijf roeren tot de gist volledig is opgelost.

Stap 2:

Voeg suiker, meel, zout en olijfolie toe en blijf kneden tot een glad deeg ontstaat.

Stap 3:

Laat het deeg afgedekt met een theedoek ongeveer 30 minuten op een warme plek rijzen.

Stap 4:

Voeg ondertussen oregano, knoflook en basilicum aan de gezeefde tomaten toe en bak de champignons kort in een beetje olie.

Stap 5:

Verdeel na een halfuur het pizzadeeg in vier gelijke stukken en maak van ieder stuk een platte pizza die in je koekenpan past.

Stap 6:

Leg nu een van de voorbereide pizzabodems in de koekenpan. Doe het deksel op de pan en bak het pizzadeeg 7 minuten gelijkmatig aan beide kanten. Zet eventueel het vuur lager, om aanbakken van de bodem te voorkomen.


Stap 7:

Verdeel de tomatensaus over de pizza. Beleg de pan pizza tenslotte met de gebakken champignons en pijnboompitten - of met toppings naar wens... et voilà!

Je overheelijke, vegane panpizza is klaar! Varieer ook eens met verschillende toppings - zo kun je voedsel
recyclen dat niet zo lang meer houdbaar is. Ingrediënten die snel gaar zijn, zijn het meest geschikt voor dit recept. Alle andere ingrediënten kun je echter ook vooraf kort bakken en dan voorgegaard op je pizza doen. Dit gerecht stelt dus geen grenzen aan je kook-creativiteit.

Gelijkaardige recepten

Krokant en kruidig met feta en rozemarijn

In dit recept leer je hoe je een diepvrieszakje gebruikt om de vulling te maken en je pasta makkelijk te vullen.

Overrijpe tomaten kun je heel goed gebruiken voor heerlijke ketchup. Geen barbecue is 's zomers compleet zonder dit recept!