Kipfilet invriezen: zo doe je dat!
Als je kippenvlees wilt conserveren, moet je een paar tips in acht nemen. Als eerste is het heel belangrijk, dat
je de kip zo vers mogelijk invriest. Verder is het belangrijk dat je vooraf alvast nadenkt over de grootte van de
porties. Dan kun je later naar wens kleine of grotere porties ontdooien. Ook het luchtdicht afsluiten van de
diepvrieszakjes is belangrijk om de kwaliteit van het voedsel te behouden tijdens het bewaren in de diepvries.
We laten je zien hoe je kip in een paar stappen op de juiste manier invriest:
1. Kipfilet voorbereiden: Hoe verser de kip is bij het invriezen, hoe beter. Als je bij de slager of
supermarkt een onsje meer koopt, kun je het beste het vlees meteen invriezen.
2. Kipfilet in porties verdelen: Verdeel het vlees voor het invriezen in de juiste porties, zodat je het
later ook per portie kunt ontdooien. Snij de verse kipfilet op een schone snijplank in de juiste porties.
Naar wens in stukjes of reepjes - al naar gelang hoe je het kippenvlees later wilt gebruiken.
3. Kipfilet verpakken: Toppits® SafeLoc® Diepvrieszakjes zijn perfect voor het invriezen van
kippenvlees en ander gevogelte. Vul de zakjes met kip en verdeel de vooraf gemaakte stukjes zodanig,
dat ze elkaar zo min mogelijk overlappen in het zakje. Zo heb je later heel eenvoudig kleine porties beschikbaar
om te ontdooien. Om het vlees ook luchtdicht te verpakken, leg je het SafeLoc® Diepvrieszakje op een plank
en sluit je het bijna helemaal af, zodat er een opening ter breedte van een vinger overblijft. Druk vervolgens
met je hand alle overgebleven lucht uit het zakje, voordat je het volledig afsluit. Nu is het kippenvlees
perfect voorbereid om de diepvries in te gaan!
Luchtdicht afgesloten en ingevroren is de kip ongeveer een halfjaar in het vriesvak houdbaar. Let er op
dat je het vlees langzaam en voorzichtig ontdooit. Vooral grotere stukken en porties hebben meer tijd
nodig, vandaar dat je die in de koelkast moet ontdooien en niet bij kamertemperatuur.