Ringstrasse 99, D-32427 Minden
Te veel polenta? Nog nooit van gehoord. Als je het in lekkere friet omtovert, smaakt maïsmeel morgen minstens zo lekker als vandaag.
Bij sommige maaltijden lukt het maar niet om precies genoeg te klaar te maken. Zo hou je waarschijnlijk altijd wel een paar scheppen rijst of elleboogjes over. Hetzelfde geldt voor polenta. We hebben onze buik volgegeten, maar de pan met polenta zit gewoon nog half vol. Je hoeft al dat gekookte maïsmeel niet weg te gooien, daar hebben we een aantal bewaartips voor: polenta smaakt ook de volgende dag nog heerlijk – zeker als je het in friet omtovert. Dat heb je in een handomdraai voor elkaar en is een duurzame manier om met ingrediënten om te gaan.
Suggesties
Ingrediënten:
Bereiding:
Bereiding polenta
Verwerking tot polentafriet
Wil je morgen polentafrietjes maken uit je restjes, dan heb je niet meer nodig dan Toppits® Bakpapier en een beetje olijfolie. Volg dan de volgende stappen:
En voilà: een lekker bijgerecht waarmee je ook nog voedselverspilling tegengaat.
Gelijkaardige recepten