Bereiding:
Stap 1:
Roer de droge ingrediënten door elkaar en meng daar vervolgens de boter of margarine doorheen. Als het
deeg te droog en broos is, kun je er wat extra melk bij gieten.
Stap 2:
Wikkel je koekjesdeeg in wat Toppits® Vershoudfolie en leg het in de koelkast. In het ideale geval laat je het
een hele dag trekken. Als je wat minder tijd hebt, is een paar uur ook genoeg. Let op: Je hoeft de vershoudfolie
naderhand niet weg te gooien, maar je kunt hem voor een volgend baksel of zelfs om etensresten mee af te dekken!
Stap 3:
Leg vervolgens wat Toppits® Bakpapier op een vlak werkblad. Dankzij de antislip onderkant kun je je deeg
gewoon over het papier uitrollen. En je hoeft ook geen meel te gebruiken, dat normaal gesproken over je hele
keuken wolkt. In deze stap moet het deeg ongeveer 5 centimeter dik zijn.
Stap 4:
Nu kun je de gewenste speculoosvorm uit het koekjesdeeg uitdrukken. Het leuke hieraan: dankzij de anti-stick- structuur van ons Toppits® Bakpapier blijven de deegresten namelijk niet aan het papier plakken. Zo kun je ook al het deeg dat over is gewoon van het bakpapier af halen en de koekvormpjes met papier en al op de
bakplaat leggen. Het gaat daarbij niet kapot en vervormd ook niet. Zo kun je zorgeloos genieten van perfecte koekjes.
Stap 5:
Bak je speculoosjes op 180°C (boven-/onderwarmte) 8 à 10 minuten in de oven.
En klaar ben je met je kerstkoekjes!