Soepgroente invriezen - stap voor stap:
Soepgroente bestaat uit een combinatie van verschillende wortelgewassen (wortel, selderij, knolraap), maar
ook prei en kruiden komen er vaak in voor. In slechts een paar stappen kun je lekkere soepgroente in porties
invriezen en bewaren. Vervolgens kun je daarmee een geurige groentebouillon als basis voor uiteenlopende
gerechten maken.
1. Was de groente grondig schoon om zo zand- en aarderesten te verwijderen. Wortels, selderij en
aardappels kun je goed met een groenteborstel schoonmaken.
2. Verwijder het loof van de wortels.
3. Snij alles in gelijke stukken.
4. In de volgende stap blancheer je de soepgroente. Breng daarvoor water met zout aan de kook en laat
de groente daarin 3 minuten koken.
5. Vervolgens met een schuimspaan uit de pan halen en laten schrikken. Het laten schrikken gaat het
best als je de groente zo snel mogelijk koelt. Maak daarvoor eerst ijsblokkjes met Toppits®
IJsblokzakjes en doe de groente dan in een met ijsblokjes gevulde kom.
6. Laat de groente na het afkoelen goed uitdruipen.
7. Nu kun je de geblancheerde soepgroente in Toppits® Diepvrieszakjes doen en in de vriezer bewaren.
Op deze manier kun je soepgroente ongeveer een halfjaar bewaren. Je kunt het direct aan de kokende soep
toevoegen - zo spaar je niet alleen tijd bij het koken, maar geniet je ook nog lang van verse groente en kun je
restjes zo duurzaam recyclen.
Om te voorkomen dat je voedsel te lang laat liggen, kun je onze gratis Toppits® Foodsaver® App downloaden.
Als je je soepgroente tegen het einde van de houdbaarheidsdatum nog niet gebruikt hebt, krijg je een berichtje.
Dan kun je een passende maaltijd voorbereiden en de ingevroren groente gebruiken.