Ringstrasse 99, D-32427 Minden
In dit recept leer je hoe je een diepvrieszakje gebruikt om de vulling te maken en je pasta makkelijk te vullen.
Pasta is met recht een populaire Soul Food en zelfgemaakt smaakt het nóg beter. Vooral als het buiten weer
wat kouder en donkerder wordt en we de gezelligheid binnen opzoeken, mag een hartige portie tortellini
eigenlijk niet ontbreken. Met een vulling van spinazie en ricotta smaakt deze klassieker zelfs nog beter. Wij
leren je vandaag nog hoe je zelf tortellini maakt met spinazierestjes als vulling.
Suggesties
Ingrediënten:
Bereiding:
Stap 1:
Ontdooi de spinazie, pers het overtollige vocht eruit en snij alles fijn.
Stap 2:
Pel de ui en het teentje knoflook en snij ze in kleine blokjes. Fruit ze vervolgens in een pannetje met een scheut olijfolie, totdat ze glazig zijn.
Stap 3:
Meng de ricotta, de Parmezaanse kaas en de eierdooier in een kom door elkaar tot een romig geheel. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Voeg vervolgens de spinazie, de ui, de knoflook en het paneermeel erbij en mix alles tot een gladde massa. Dit doe je in een Toppits® Diepvrieszakje, dat je goed afsluit en dan een paar uur of een hele nacht in de koelkast legt. Zo trekt de smaak goed door de hele mix en krijg je het gewenste aroma.
Stap 4:
Verdeel het pastadeeg in ronde cirkels.
Stap 5:
Knip een klein hoekje uit het Toppits® Diepvrieszakje – nu heb je een spuitzak, waarmee je de vulling optimaal over het deeg kan verdelen. Zo hoef je niet meer te worstelen met lepels en kun je het spinazie-ricotta- mengsel veel preciezer en makkelijker over het deeg verspreiden.
Stap 6:
Vouw de cirkels samen tot een halve maan en druk de randjes goed op elkaar. Vouw vervolgens de buitenste hoekjes nog eens om.
Stap 7:
Om ze af te maken laat je jouw tortellini vier à vijf minuten in zout water koken.
Gelijkaardige recepten