Homepage > Tips & Tricks > Tover restjes vruchtenpulp om in lekkere snacks
print

Tover restjes vruchtenpulp om in lekkere snacks

Hou je je gezond met gezonde smoothies, maar belandt alle pulp in je groenbak? De restjes zitten vol vitaminen, en met deze simpele tips hoef je ze niet weg te doen.

Juist in de winter willen we extra veel moeite doen om gezond en fit te blijven. En wat geeft ons immuunsysteem een betere boost dan een heerlijk, vers geperst sapje? Ieder glas is een bommetje vitaminen dat ons immuunsysteem op natuurlijke wijze versterkt. Maar we vergeten vaak iets belangrijks: De pulp die ontstaat als je iets uitperst, kun je gewoon gebruiken! Had je daar ook nog niet aan gedacht? Dan zijn deze tips precies wat je nodig hebt om nog meer restjes nuttig te gebruiken en voedselverspilling tegen te gaan.

10. april 2024, 10:30 Uhr

Maak pulp écht goed houdbaar
Stop de waardevolle binnenkant van je fruit in een Toppits © SafeLoc © Diepvrieszakje van 1L
voordat het in de afvalbak terechtkomt. Zo kun je alles zonder lekken bewaren en hou je alles nog
lang vers en heb je het later in een handomdraai in iets anders omgetoverd. Het is ook een goed
idee om de pulp van verschillende vruchten in diepvrieszakjes te bewaren – zo heb je altijd een
lekkere, gevarieerde keuze voor ieders smaak.

Tip nummer één: Je milkshake verrijken met sinaasappel
Met wat bevroren sinaasappelpulp geef je een milkshake net dat beetje extra. Je drankje krijgt er
een stevigere consistentie van en de smaak wordt ook nog eens sterker. Bovendien is het
vruchtvlees erg gezond en krijg je er lang een vol gevoel van.

Tip nummer twee: Gedroogd vruchtvlees als zoete traktatie
Nog een manier om restjes pulp goed te gebruiken: Droog het in de oven tot je lekkere
vruchtensnacks hebt. Sinaasappels zijn hier bijzonder goed voor geschikt. Verdeel de pulp daarvoor
over Toppits © Bakpapier en druk het stevig aan. Laat alles op de bakplaat op lage temperatuur (50
graden) 12 tot 14 uur lang in de oven drogen. En klaar is je zoete snack!

Tip nummer drie: De ultieme muesli-topping
Wil je jouw zelfgemaakte muesli nóg gezonder en lekkerder maken? Voeg er dan een beetje pulp
als topping aan toe. Je zou de pulp ook direct door je muesli kunnen mengen. Het smaakt allebei
heerlijk – en is gezond!

Dit kan interessant zijn

Met de zomer is nu ook het aubergineseizoen voorbij – maar dat betekent niet dat het te laat is voor heerlijke recepten zoals moussaka! Als je deze groente op je juiste manier invriest, kun je er maanden later nog van genieten.

Invriezen is ook bij noten een wondermiddel voor lange houdbaarheid. Hier lees je alles wat je moet weten om allerlei soorten noten in te vriezen en houdbaar te maken.

Rode bessen zijn eigenlijk zomerfruit – maar als je ze invriest, blijven ze veel langer vers en kun je er altijd van snoepen.