Ringstrasse 99, D-32427 Minden
Heb je zin om wat nieuws uit te proberen? Ben je op zoek naar een vegaan alternatief voor vis voor bij je volgende brunch? Een duidelijk zaak: het is tijd voor zelfgemaakte wortelzalm!
Vegane gerechten laten je niet ten onrechte watertanden: er zijn namelijk ontzettend veel heerlijke
alternatieven voor vis en vlees. Je maakt ze niet alleen makkelijk klaar, maar ze smaken ook nog
eens uitstekend! Net als onze wortelzalm!
Bij dit gerecht draait het om de smaakvolle marinade, die de groente een onweerstaanbare smaak
geeft. Wortelzalm is niet alleen een geraffineerde, plantaardige visvervanger, maar ook gegarandeerd een highlight vers op een bagel geserveerd tijdens een brunch met vrienden! We vertellen je hier hoe je in een handomdraai wortelzalm maakt.
Suggesties
Ingrediënten:
Ingrediënten voor 4 porties:
Voor de marinade:
Bereiding:
Stap 1:
Snij de wortels met een dunschiller in dunne, lange reepjes.
Stap 2:
Gebruik voor het stomen een stoommandje of een hittebestendige zeef in een grote pan met water.
Laat de schijfjes ongeveer 5 minuten stomen, tot ze zacht zijn.
Stap 3:
Doe de wortels in een schaal en laat ze iets afkoelen.
Stap 4:
Stop de lauwwarme wortelreepjes vervolgens in een Toppits® Zipper® zakje en voeg de marinade- ingrediënten toe. Sluit het Zipper® zakje en schud voorzichtig, totdat alle ingrediënten goed gemend zijn en de wortels gelijkmatig met marinade bedekt zijn.
Stap 5:
Voeg tenslotte de gedroogde algen toe aan de gemarineerde wortels, sluit het Toppits® Zipper® zakje luchtdicht af en laat het geheel minstens één nacht in de koelkast staan.
Stap 6:
Serveer naar eigen inzicht! Wortelzalm is uitermate veelzijdig en smaakt heerlijk op bagels, in salades, quiches, wraps en pastagerechten. Veel plezier met dit recept!
Weet je wat zo mooi is? De gemarineerde wortels kun je - luchtdicht verpakt in een Toppits ® Zipper® zakje - tot wel vier dagen in de koelkast bewaren.
Gelijkaardige recepten