Ingrediënten voor drie diepvriespizza's van 30 cm:
50 g tarwebloem type 00
330 ml ijskoud water
12 g fijn zeezout
2,5 g verse gist
Zelf een diepvriespizza maken
- Doe de bloem in een kom en voeg ongeveer 300 ml water toe. Meng het kort tot de bloem het water heeft opgenomen. Laat het bloemmengsel vervolgens afgedekt ca. 30-60 minuten in de koelkast rusten.
- Los de gist op in het overgebleven water en voeg dit toe aan het bloemmengsel. Kneed het mengsel gedurende 15 minuten zodat er een mooi soepel deeg ontstaat. Zodra het deeg zich vormt kun je het zout toevoegen en erdoor kneden.
- Maak een bal van het pizzadeeg en laat hem afgedekt ongeveer 15 minuten rusten. Verdeel de bal dan in kleine balletjes. Bedek de deegballetjes met een keukendoek en laat ze ongeveer een uur op kamertemperatuur rijzen.
- Strooi dan wat bloem in een grote pan. Leg er één deegbal in en vorm er met je handen een klassieke pizza met een iets dikkere rand van. Doe het deksel op de pan, verwarm de pan en bak het pizzadeeg op middelhoog vuur tot het mooi gerezen is en de bodem iets bruin geworden is.
- Na ongeveer 5 minuten baktijd haal je de pizza's uit de pan en bestrijk je ze met tomatensaus.
- Bak ze vervolgens 2 minuten voor in de oven op maximale oventemperatuur, het liefst bij 210 graden boven- en onderwarmte.
- Haal de pizza's uit de oven en laat ze ongeveer 20 minuten afkoelen. Beleg ze dan met heerlijke toppings en kaas naar keuze
- Doe de pizza vervolgens in een grote Toppits®-diepvrieszak van 3 liter, sluit hem zorgvuldig af en leg hem in de vriezer.
Als je de zelfgemaakte pizza wilt gebruiken en op wilt eten, laat je hem gewoon 20 minuten op kamertemperatuur ontdooien en bak je hem vervolgens 8-10 minuten op 210 graden in het midden van de oven.
Tip: bij het beleggen kun je je creativiteit de vrije loop laten en de pizza precies zo samenstellen als je zelf wilt! Gebruik bijvoorbeeld overgebleven groenten, verschillende kaassoorten of ham die je over hebt om je eigen diepvriespizza te maken.