Ingrediënten:
- 80-100 g tuinkruiden (zoals peterselie of bieslook) of daslook
- 3 tl groentebouillonpoeder
- 1 tl knoflook
- 3 tl citroensap
- 2 el olijfolie
- 250 g boter (kamertemperatuur)
- Toppits® SafeLoc® Diepvrieszakjes
Bereiding:
- Bereiding: Pureer eerst de kruiden, de korrelige groentebouillon, knoflook, citroensap en olijfolie en doe alles in een kom. Voeg de boter, die op kamertemperatuur is, eraan toe en meng met een vork tot alles gelijkmatig is verdeeld.
- Invriezen: Doe de kruidenboter in een spuitzak en verdeel kleine porties over een bord en plaats deze in het vriesvak, Het duurt ca. drie tot vier uur voordat de porties helemaal zijn bevroren.
- Bewaren: Doe de porties daarna in een Toppits® SafeLoc® Diepvrieszakje. Zo neemt de kruidenboter minder plaats in en blijft deze langer vers. Sluit het zakje af, op een kleine opening na, en druk de overgebleven lucht er dan voorzichtig uit. Druk de SafeLoc® sluiting vervolgens helemaal dicht en doe het zakje in de vriezer.
Zo kun je de kruidenboter telkens wanneer je deze nodig hebt per portie uit het diepvrieszakje halen. De boter is bovendien tot wel negen maanden houdbaar in het vriesvak. Op het juiste moment herinnert de Toppits® Foodsaver App je eraan dat de houdbaarheid bijna is verstreken. Zo hoef je geen eten weg te gooien en ga je verspilling tegen.