Homepage > Recepten > Zomerse verfrissing: zelfgemaakt ijs van hele citroenen
print

Zomerse verfrissing: zelfgemaakt ijs van hele citroenen

Perfect voor op zwoele zomerdagen: vers en fris citroenijs. De coolste manier om je restjes te gebruiken!

Heb je laatst in de supermarkt wel een erg groot net citroenen afgerekend? En nu liggen er nog een aantal in
een schaal te wachten totdat ze gebruikt worden? Het perfecte moment voor vers, zelfgemaakt citroenijs,
nietwaar? Met dit recept kun je zelfs deze hele vitaminebom in één keer gebruiken – een verfrissende manier
om je restjes te gebruiken, die gegarandeerd op je tong zal smelten!

Suggesties

Bereiding

Ingrediënten:

  • ca. drie hele citroenen
  • 60 ml ahornsiroop
  • 1 pak kokosmelk

Bereiding:

Stap 1
Was de citroenen goed af onder warm water. Het beste zijn onbehandelde biologische citroenen.

Stap 2
Stop de hele citroenen samen met de ahornsiroop en kokosmelk dan in een krachtige keukenmixer en mix totdat er een romige crème ontstaat.

Stap 3
Vul de crème vervolgens in een SafeLoc® Diepvrieszakje – zo kun je hem invriezen zonder bang te zijn dat het
gaat lekken. Zorg ervoor dat je de crème vlak over de zak uitspreid, zodat je hem later makkelijk in porties kan
breken. Sluit de zak goed af en laat de crème minstens een paar uur invriezen, voordat je hem verder gebruikt.

Stap 4
Nu kun je wanneer je wilt bescheiden of grotere porties uit de zakken halen, in je keukenmixer stoppen en
opkloppen tot een dikke vloeibare crème. En dat was het: je hebt een paar bolletjes heerlijk fris citroenijs!


Wij vinden het heel belangrijk om zo veel mogelijk restjes te gebruiken. Als je goed zoekt, vind je in je keuken
zoveel levensmiddelen die niet of niet helemaal op komen. En dat terwijl je er nog allerlei lekkere dingen van kunt maken.

Gelijkaardige recepten

In dit recept leer je hoe je een diepvrieszakje gebruikt om de vulling te maken en je pasta makkelijk te vullen.

Een verse snee brood, nog een beetje warm en helemaal zelf gebakken. Loopt het water je al in de mond? Hij smaakt zelfs nog beter als je aardappelen van gisteren gebruikt – restjes kunnen zo lekker zijn!

Even verrassend als lekker: maak je eigen vegan chocolademousse van aquafaba, het vocht van kikkererwten.